Om

Allmänt om huset och föreningen

Välkomna till denna underbara och mycket charmiga sekelskiftesfastighet anno 1884 uppförd av Sven Olsson Ljungberg. Merparten av lägenheterna i fastigheten har tidtypiska detaljer bevarade såsom kakelugnar, stuckatur, breda furutiljor, pardörrar, djupa fönsternischer och högt i tak. Sedan 2009 är även vinden inredd med moderna lägenheter av hög standard.
Brf Ingemar 3 är en äkta bostadsrättsförening med mycket låg belåning. Fastigheten ligger i ett ytterst attraktivt läge med närhet till Hagaparken, Brunnsviken, Vanadislunden, och Lill-Jansskogen. Området hyser även ett flertal mysiga kvarterskrogar och charmiga antikvitetsaffärer. Kommunikationerna är goda med bl a buss 53 utanför porten, T-bana på bekvämt avstånd, samt närhet till Roslagstull och Norrtull.

Brf Ingemar 3 omfattar 28 st. bostadslägenheter, varav en för närvarande upplåtes som hyresrätt. I fastigheten finns också tre attraktiva hyreslokaler.

Föreningen har under de senaste åren genomfört flera renoverings- och upprustningsarbeten. Under 2006 installerades hissar i båda trappuppgångarna. Tak och trappuppgångar renoverades under 2005, och lägenhetsdörrarna är utbytta till säkerhetsklassade dörrar. Nya rökkanaler har installerats och de flesta kakelugnarna fungerar idag. Genomgripande ventilationsarbeten utfördes under 2005 och fastigheten är självklart OVK-godkänd. 2009 installerades ny tvättutrustning i den gemensamma tvättstugan.

Fastighetens avloppsstammar och elstigare byttes i samband med en större renovering 1974.

Fönstren är ljudisolerade.

Samtliga lägenheter är anslutna till Comhem kabel-tv samt 100MBit bredband (ingår i avgiften) och IP-telefoni hos Bredbandsbolaget.

Webbyrå: Pigment AB Stockholm